Wednesday 15 December 2010

Indbagt Laks med spinat/fløde sauce


SE OGSÅ DENNE OPSKRIFT: INDBAGT LAKS NO. 2

En laks per person er rigeligt. Så man køber så mange laksefilletter man skal bruge og butterdej i forhold til det. Jeg lavede 4 stk. og her er opskriften på dem.

Det skal man bruge:

4 laksefilletter
saften fra 1/2 citron
salt og peber
1 rulle butterdej jeg købte i føtex, man kan også købe dem i plader.

1/4 liter fløde
1 lille løg finthakket
2 fed hvidløg finthakket
3 champignoner i tynde skiver
Spinat (jeg havde hele frosne spinatblade, brugte 3-4 kugler)
3-4 saftige cherrytomater hakket i mindre tern
saften fra 1/2 citron
salt og peber
lidt frisk revet muskatnød

1. Lav først saucen til pakkerne. Svits hakket løg og hvidløg i en kasserole og tilsæt hakket chapimgnon. Skru ned for varmen og tilsæt de frosne spinatkugler (man kan også tø dem op inden i en microovn). Læg låg på og lad kuglerne tø op.

2. Tilsæt tomaterne, saften fra citronen og hæld fløden ved og lad den småkoge i nogen minutter tilal smagen er fremhævet. Smag til med muskat, salt og peber.

3. Skinden fra laksefilletterne skæres fra.

4. Del den udrullede butterdejen i 4 lige store firkanter og kom laksefilletten i midten. krydre med salt og peber og et squeeze citron. Fordel spinatsauce udover den og pak den ind med butterdejen.

5. Stil dem på en bageplade med bagepapir i midterste rille af ovnen på 200 grader- ikke varmluft, og bag i 15-20 min til laksen er gennemstegt og butterdejen er gylden.

Server med en frisk salat (evt. mangosalat). Velbekommen:)

No comments:

Post a Comment